Leerlingenorkest

Welkom op het webgedeelte van het leerlingenorkest

Op 7/8 jarige leeftijd kun je bij FBL beginnen met  algehele muzikale vorming (AMV) lessen. In deze blokfluitlessen leer je de beginselen van muziek. De lessen zijn 1 keer per week en worden individueel of in kleine groepen gegeven.  Deze  AMV lessen duren gemiddeld  3 maanden. De precieze tijdsduur is afhankelijk van hoe snel je de lessen oppakt. Na deze lessen stroom je door naar een leermeester en start het lestraject op het door jou gekozen instrument. Het kan voorkomen dat er een wachtlijst voor de lessen  van jouw voorkeursinstrument  bestaat. Dan wordt in overleg naar een oplossing gezocht. Je gaat bijvoorbeeld een tijdje langer door op blokfluit of kiest voor een instrument dat jou ook leuk lijkt en waar op dat moment geen wachtlijst voor bestaat. Als je twaalf jaar of ouder bent en je al weet welk instrument  je wilt bespelen, dan kun je eventueel direct naar een leermeester als die een plek voor je heeft.

Tamboerleerlingen leren ritmes in plaats van het notenschrift en kunnen daarom eventueel ook direct met de tamboerlessen starten.
Wanneer je start met lessen bij een leermeester heb je  één keer per week les.  Afmelden voor de les gebeurt bij de leermeester.
Een instrument en lesboek krijg je in bruikleen van de vereniging. Instrumenten zijn kostbaar,  ga er dus voorzichtig mee om.

Voor alle jeugdleden wordt een aantal keer per jaar een jeugdactiviteit georganiseerd.

Als je ons leerlngenorkest wilt komen versterken kunt je aanmelden bij Marije Heuer via onderstaand formulier of via telefoon: 06 - 23 857 095.
In dit onderdeel van de website kun je kennis maken met de instrumenten die bij FBL worden bespeelt.

Voor sommige onderdelen moet je lid zijn van FBL en heb je inloggegevens nodig. Deze kun je aanvragen door op onderstaande afbeelding te klikken.

Aanmeldformulier nieuwe leerling

email address: