FBL Nederlands Kampioen

FBL overtuigend Nederlands Kampioen.

De Leidse Drumfanfare FBL (Franciscusband Leiden) is afgelopen zaterdag 25 januari op overtuigende wijze Nederlands kampioen geworden in de tweede divisie op het onderdeel mars. Het Nederlands kampioenschap vond plaats in Elburg en werd georganiseerd door de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen). FBL behaalde maar liefst 90,33 punten en dat was ruimschoots genoeg voor de landstitel. Aan het NK namen 24 muziekkorpsen deel, afkomstig uit het hele land en uitkomend in de verschillende divisies. Alle optredens werden beoordeeld door een deskundige jury. Deze jury beoordeelde niet alleen de technische en artistieke uitvoering van de muziek, ook een aantal verplichte marsfiguren en de algehele uitstraling werden nauwkeurig beoordeeld. FBL speelde tijdens haar uitvoering de mars ‘Salamanca’ van componist/arrangeur Marcel van Raaij. Deze mars was geselecteerd door dirigent Ronald Horsman die al vele jaren verantwoordelijk is voor de muzikale ontwikkeling van FBL. Hierbij wordt hij ondersteund door instructeurs Pieter Selier en Sander Boers. Aan het behaalde resultaat zijn een groot aantal repetities vooraf gegaan. Het betrof hier zowel muzikale repetities in het clubhuis als mars- en looprepetities die in een bedrijfshal plaatsvonden. “Dit is een historische gebeurtenis in de geschiedenis van FBL” zegt Pepijn Hijdra, de enthousiaste voorzitter van FBL. “Het winnen van dit soort prijzen is voor een kleine vereniging als FBL absoluut uniek te noemen. De laatste keer dat FBL een dergelijke grote titel won was in 1978”, aldus een trotse Hijdra die verder meedeelde dat deze titel het resultaat is van twee jaar hard werken door alle geledingen binnen de vereniging. Na terugkomst in Leiden was er een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in het FBL clubhuis in de Hazewindsteeg (naast de Leidse Schouwburg). Op zondag 26 januari vond een aanvullende huldiging plaats in de vorm van een kampioensvaartocht door de Leidse grachten. Door het winnen van het Nederlands kampioenschap heeft FBL de stap gezet naar een hoger muzikaal niveau. Een andere stap die FBL wil zetten is groter worden in ledenaantal. Enthousiastelingen (zowel mèt als zonder muzikale voorkennis) die nadenken over een muzikale carrière bij FBL kunnen dan ook vrijblijvend contact zoeken via aanmelden@drumfanfarefbl.nl .

Geachte heer van Hees,

Wat een schitterend resultaat! Van harte gelukgewenst met jullie eerste plaats in de tweede divisie. Wat een prestatie.
Veel succes ook in de toekomst

Met hartelijke groet

Els Timmers-van Klink

Beste Kees,

Namens de voltallige Vrienden van de Reveilll-je willen wij de FBL met het behaalde resultaat feliciteren.

Deo Volente zullen wij tijdens de aanstaande 3 October optocht en Reveille hier wel even stil bij staan. Nu jullie de smaak te pakken hebben verwachten wij natuurlijk dat jullie binnen afzienbare tijd ook 1e worden in de 1e klas. Daarna is het nog een klein stapje naar de Ere-divisie. De vraag is wel of het orkest deze stap ambieert. Geniet nu in ieder geval van de titel.

Met vriendelijke groet,

Claas Griffioen

FBL naar het NK in Elburg!

Drumfanfare FBL (Franciscusband Leiden) zal op zaterdag 25 januari 2014 deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap mars en muziek. Aan dit kampioenschap nemen 24 muziekkorpsen deel en wordt georganiseerd door de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen). De winnaars in de diverse categoriën ontvangen het kampioensvaandel en mogen zich Nederlands kampioen noemen. Het kampioenschap vindt plaats in Elburg. Sinds het najaar van 2013 bereidt FBL zich hier op voor.

Haar deelname aan het Nederlands kampioenschap is een rechtstreeks gevolg van de goede muzikale resultaten die FBL heeft geboekt tijdens de reguliere concoursen. In november 2013 won FBL nog een eerste prijs in de tweede divisie en promoveerde naar de eerste divisie. Op grond van deze resultaten ontving zij haar uitnodiging voor het Nederlands kampioenschap. Voor FBL is deelname aan een NK een historisch moment. FBL nam in haar geschiedenis slechts één keer eerder deel aan een NK. Dat was in 1978 en toen wist FBL te winnen.

Drumfanfare FBL zal tijdens dit kampioenschap de mars ‘Salamanca’ van componist/arrangeur Marcel van Raaij ten gehore brengen. Deze mars is in het recente verleden zeer succesvol gebleken voor FBL. De spanning stijgt nu het NK dichterbij komt. De teamgeest is echter groot. FBL is al vele weken aan het repeteren. De laatste weken in de nieuwe bedrijfshallen van Kasteel Metaal, een ideale lokatie voor een perfecte voorbereiding.

Belangstellenden en supporters die FBL in Elburg willen ondersteunen zijn welkom.

Waar en hoe?
Het is mogelijk om op eigen gelegenheid naar Elburg af te reizen. Het kampioenschap vindt plaats in Sporthal 't Huiken, Lange Wijden 33 te Elburg. De wedstrijden starten om 09.30 uur en duren tot 18.00 uur. FBL is om 12.15 uur aan de beurt. De prijsuitreiking voor de tweede divisie, de divisie waar FBL in uitkomt, staat gepland om 13.15 uur.

Kosten en aanmelden
Voor alle supporters geldt bij sporthal 't Huiken in Elburg een toegangsprijs van € 10,=, ter plaatse te betalen. Kinderen onder de 12 en 65 plussers betalen € 5,=.

FBL promoveert naar eerste divisie

LEIDEN - De Leidse Drumfanfare FBL (Franciscusband Leiden) heeft afgelopen zaterdag 2 november deelgenomen aan een officieel bondsconcours in Schiedam. Hierbij werd zij beoordeeld door een deskundige jury.

FBL behaalde met haar optreden een score van 86,22 punten, goed voor een eerste prijs en promotie naar de eerste divisie. Door de promotie naar de eerste divisie heeft FBL de stap gezet naar een hoger muzikaal niveau. Een andere stap die FBL wil zetten is groter worden in ledenaantal. Enthousiastelingen (zowel mèt als zonder muzikale voorkennis) die nadenken over een muzikale carrière bij FBL kunnen dan ook vrijblijvend contact zoeken via aanmelden@drumfanfarefbl.nl .