Drumfanfare FBL organiseert: “dag van de blaasmuziek”

Drumfanfare FBL organiseert op zondag 3 maart 2024 een nieuw evenement: De Dag van de Blaasmuziek. Een hele dag die in het teken staat van de blaasmuziek in al zijn facetten.

De Leidse Petruskerk aan de Lammenschansweg wordt voor één dag omgebouwd tot het kloppend hart van de blaasmuziek. Tijdens die dag is de kerk geopend voor alle geïnteresseerden in deze muzieksoort. Workshops, films en presentaties, instrumenten uitproberen, uniformen passen, marslopen voor beginners enz., zijn allemaal activiteiten die op die dag te doen en te beleven zijn. Tijdens de dag vinden er diverse miniconcertjes plaats die niet alleen door FBL worden ingevuld maar ook door andere muziekverenigingen. Tijdens die miniconcertjes komen verschillende stromingen binnen de blaasmuziek aan bod. Uiteraard is het mogelijk om als vervolg op deze dag een paar proeflessen af te spreken.

Tijdens de Dag van de Blaasmuziek krijgt de bezoeker een inkijkje in het leven als muzikant. Er is uitgebreid de mogelijkheid om de verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten uit te proberen. Er worden workshops en demonstraties gegeven, er worden films en presentaties getoond en men kan een uniform uitproberen. Wie wil kan op het voorplein bij de kerk kennismaken met het marslopen op de maat van de muziek. Wie naar aanleiding hiervan interesse krijgt om een paar proeflessen te gaan volgen of om lid te worden kan zich aanmelden. En uiteraard is er ook een gezellige ontmoetingsplek in de kerk met een drankje en een hapje.

Miniconcertjes:
Gedurende de Dag van de Blaasmuziek zullen er op verschillende momenten miniconcertjes worden gegeven. Uiteraard zal FBL een paar keer optreden maar ook VIOS uit Zoeterwoude, Blaaskapel De Maretoeters en de Schlüsselstädter Musikanten zullen een miniconcertje verzorgen. Hiermee krijgt de bezoeker een inkijkje in de diverse genres die er in de blaasmuziek zijn: mars- en popmuziek, koralen, feestmuziek, polka’s en walsjes.

De Dag van de Blaasmuziek probeert iedereen die interesse heeft in blaasmuziek een passend aanbod te doen: kinderen, jongeren en volwassenen, mannen en vrouwen. De dag is niet alleen voor kinderen of jongeren interessant of voor geïnteresseerden die aan het begin staan van een muziekopleiding. Ook volwassenen die al een instrument spelen of dat in het verleden hebben gedaan of op de muziekschool hebben gezeten worden met name uitgenodigd. Maatwerk is altijd mogelijk.