Oktoberfeesten Leiden 2023

De afgelopen dagen is de FBL weer lekker actief geweest. Het begon al de week voor 2 oktober. Het lampjes feestteam waren bijna alle avonden bezig om ervoor te zorgen dat alle instrumenten voorzien waren van verlichting. Ook de kantine was flink aangepakt met discoverlichting en extra audio. Marlène Mark, Matthijs van Egmond, Carlo John Jairo Kapaan Quintero en Marije Heuer. Bedankt voor al jullie werkzaamheden voor zowel het versieren als aanvulling voorraden bar, uniformen en instrumenten.

Op 2 oktober liepen wij richting de kaasmarkt waar wij werden opgesteld als één na laatste orkest. Bij het opstellen werden alle lampjes aangezet waardoor de FBL feestelijk versierd aanwezig was. De reacties van het publiek waren erg leuk.

Na de taptoe “lint van licht” zijn richting ons clubgebouw gegaan om net als de rest van Leiden 2 oktober te vieren met gezellig een drankje en leuke muziek. Dit duurde tot in de late uurtjes !

De volgende ochtend 3 oktober waren de meeste FBL leden weer om 5 uur opgestaan om zich kleer te maken voor de reveille. Eigenlijk is dit meestal hetzelfde als alle andere jaren. Het enige verschil was een andere burgemeester en voor de FBL heel belangrijk onze nieuwe dirigent en muzikaal leider Bob Theunissen. Complimenten Bob echt heel strak gedaan.

Na de reveille nog even met een kleine rondgang de rest van Leiden wakker getoeterd met Rubberen Robbie en Soep met ballen. Was weer leuk om te zien hoeveel Leidenaren hier nog aan mee doen. Na dit optreden snel terug naar ons clubhuis om de instrumenten klaar te leggen voor het volgende onderdeel de grote optocht.

Tijdens de grote optocht “Water & Vuur” bleek al snel dat de 3 October Vereeniging de aankleding van optocht goed had geregeld water genoeg, en het vuur was de FBL. Wij werden opgesteld als 2e orkest. Met dit prachtige orkest was het heerlijk om deze optocht te doen. Ook het nieuwe nummer van Bob Theunissen was een groot succes. Dit nummer heeft hij speciaal voor de FBL geschreven. Onze dank hier voor.

Op het noordeinde deed onze tambour-maître Kees van Hees nog even zijn vertrouwde mini show met stokwerpen. Dit werd door het publiek weer zeer gewaardeerd. Aan het einde bij de Plantage hebben wij als laatste nummer nog even 3 oktober van Rubberen Robbie geblazen en een klein showtje van Kees.

En weer terug naar ons clubhuis waar wij zelf nog haring en wittebrood hebben gegeten met een drankje erbij. De meeste leden bleven gezellig samen nog nagenieten van deze optredens.

Alle FBL leden en vrijwilligers bedankt voor jullie inzet deze dagen.

Wil je ook een keer de gezellige sfeer proeven van deze muzikale vereniging ( familie ) kom dan eens langs op een maandagavond tijdens onze repetitie. Wij zoeken altijd muzikanten. Ervaring op een instrument is niet perse noodzakelijk. Wij leren het je wel !

Speciale dank aan Jean Kierkels, Matthijs van Egmond en Eveline van Hees voor de foto’s en filmpjes.