Uniek optreden drumfanfare FBL in theatershows Claudia de Breij

Uniek optreden drumfanfare FBL in theatershows Claudia de Breij

14 april 2019, 13:30

Drumfanfare FBL trad afgelopen donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond op in de theatershow van Claudia de Breij.

Een unieke muzikale samenwerking in drie keer een uitverkochte Leidse Schouwburg. Een onderdeel van haar show wordt besteed aan ‘de Harmonie’. En als verrassing voor het publiek wordt dat muzikaal ondersteund door een echte fanfare of harmonie. In iedere stad waar Claudia de Breij optreedt wordt hiervoor een plaatselijke muziekvereniging gevraagd. In Leiden koos zij voor FBL. En dat is voor een kleine muziekvereniging als FBL best uniek omdat het aanbod aan grotere muziekverenigingen in Leiden groot is. De keuze voor FBL was hierdoor niet vanzelfsprekend. In het diepste geheim werd in de afgelopen maanden een aantal muziekstukken ingestudeerd die tijdens die shows gespeeld moest worden.

Hierbij stond FBL in nauw contact met het management van Claudia de Breij en met haar muzikale begeleidingsteam. Donderdag vroeg in de avond volgde een generale repetitie in de Leidse Schouwburg waarna FBL zich vol zelfvertrouwen op kon maken voor haar optredens.

Na het laatste optreden op zaterdag organiseerde FBL een afsluitende feestavond in haar clubhuis dat zich direct naast de Schouwburg bevindt. Zowel Claudia de Breij als haar team waren hierbij uitgenodigd en zijn nog even langs geweest.

“FBL heeft erg van deze optredens genoten,” zegt de enthousiaste FBL-voorzitter Natascha Bakx-Braamzeel.

“Voor FBL zijn dit uitzonderlijke gebeurtenissen en we zijn dan ook heel trots dat wij dit konden doen. Dankzij het harde werken van vele betrokken FBL-ers hebben wij dit voor elkaar gekregen”, is de eindconclusie van Bakx.

Drumfanfare FBL wil graag groter worden. Nieuwe leden kan zij dan ook goed gebruiken. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes die interesse hebben in een muzikale carrière bij FBL kunnen zich melden via onderstaande knop. Muzikale voorkennis is niet vereist.